Darmowa dostawa od 222,00 zł

ETJA Naturalny Olej KONOPNY 50ml

ETJA Naturalny Olej KONOPNY  50ml
14,90 zł
/ szt. brutto
Łatwy zwrot towaru w ciągu 14 dni od zakupu bez podania przyczyny
Darmowa dostawa od 222,00 zł
ETJA Naturalny Olej KONOPNY  50ml
ETJA Naturalny Olej KONOPNY 50ml

ETJA OLEJ KONOPNY BIO 50ML

KONOPIE SIEWNE (Cannabis sativa)
Gatunek rośliny z rodziny konopowiatych. Jest jedynym przedstawicielem monotypowego gatunku. Występuję na obszarach Azji Środkowej, Azji Centralnej oraz na pograniczu Euro-Azjatyckim. Roślina zwykle osiąga 1,5 metra wysokości, choć może osiągać dorastać w sprzyjających warunkach do ponad  3 metrów wysokości. Odmiany żeńskie wydzielają intensywny zapach. Jako rośliny uprawne wymagają sporego nawadniania. Roślina ma szerokie zastosowanie w przemyśle światowym od włókienniczego, po farmakologiczne do kosmetycznego. Z nasion utrzymuję się olej konopny o brązowo-zielonej barwie i korzenno-orzechowym zapachu.

OLEJ KONOPNY BIO /Cannabis Sativa (Hemp) Seed Oil/
Nierafinowany, tłoczony wyłącznie na zimno z nasion konopi pochodzącej z uprawy ekologicznej. Jest jedynym olejem naturalnym charakteryzującym się idealną proporcją NNKT, pełniącą kluczową rolę w metabolizmie lipidów w organizmie człowieka. Dzięki swoim właściwością wykazuję wysoki działanie odżywcze,  immunostymulujace, regeneracyjne i przeciwstarzeniowe. Wpływa korzystnie na strukturę i wygląd skóry, która staje się bardziej elastyczna i uzyskuje za sprawą zawartego chlorofilu ładniejszy koloryt. Przy systematycznym stosowaniu wszelkiego typu podrażnienia i stany zapalne jak egzema, łuszczyca ulegają złagodzeniu.Za sprawą lekkiej formuły i przeciwalergicznemu działaniu stosowany jest w kosmetykach dla dzieci. Wrażliwy na wyższe temperatury dlatego powinien być przechowywany w chłodnym miejscu z dala od promieni słonecznych. Polecany do skóry dojrzałej, tłustej z trądzikiem oraz przy zapaleniach skórnych.

SPOSOBY UŻYCIA OLEJU KONOPNEGO

  • może być stosowany bezpośrednio na skórę 
  • jego delikatna struktura olejowa stanowi dobry dodatek do preparatów kosmetycznych, zwłaszcza do kremów do delikatnej skóry
  • kąpiel z udziałem oleju wzmacnia strukturę skóry i mocno ją uelastycznia. Do wanny wypełnionej 1/3 ciepłej wody dodaj ok 10 ml oleju konopnego
  • jako środek głęboko penetrujący tkanki skóry jest doskonałym nośnikiem substancji naprawczych, ekstraktów roślinnych oraz olejków eterycznych
  • olej ten jest łatwo absorbowany przez skórę, charakteryzuje się dobrą rozsmarowywalnością, dlatego jest dobrym dodatkiem do oliwek do masażu
  • stosować jako oliwkę do ciała, najlepiej mieszać w tym przypadku z olejkiem jojoba gold BIO, olejem ze słodkich migdałow lub olejem z perilla z pachnotki
  • duża zawartość aminokwasów wykazuję korzystne działanie na skórę głowy i włosy. Stosowany jako dodatek do odżywek poprawia kondycję włosów, stają się bardziej błyszczące i łatwiejsze w czesaniu.

PRZECHOWYWANIE OLEJU KONOPNEGO
Zawsze po użyciu zakręcaj buteleczkę i przechowuj w chłodnym i ciemnym miejscu. Zalecana przechowywanie w lodówce .

POCHODZENIE
Kanada, Państwa Europy

Producent
Kod produktu
5908310446103
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel